Facings
Fidentist behandeling

Facings

Een facing is een dun schildje dat gemaakt wordt van porselein of composiet en op een tand wordt bevestigd om de vorm of kleur van de tand te verbeteren. Facings worden voornamelijk gebruikt om het uiterlijk van het gebit te verbeteren. Ze kunnen dienen om spleetjes tussen tanden op te vullen, afgebroken hoekjes te repareren, verkleurde tanden witter te maken en scheve tanden te verbergen.

Over het algemeen blijven facings vele jaren op hun plaats zitten. Er zijn echter situaties waarin ze los kunnen komen of breken, bijvoorbeeld door bepaalde omstandigheden of mondgewoonten zoals nagelbijten, tandenknarsen of klemmen. In dergelijke gevallen is het belangrijk om altijd contact op te nemen met je tandarts. Ook als je na het plaatsen van een facing klachten blijft ervaren die na enkele dagen niet verdwijnen, is het raadzaam om contact op te nemen met je tandarts.

In onze moderne en gezellige tandartspraktijk in Roosendaal ben je van harte welkom voor een afspraak. Je zult worden geholpen door deskundige specialisten. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Ik ga met een goed gevoel naar mijn tandarts

We verwelkomen u graag als nieuwe patiënt

Schrijf je in

Veel gestelde vragen over facings

Is facings goed voor je tanden?

Is het plaatsen van facings pijnlijk?

Hoe voelt een facing?